Αν ονειρεύεστε έναν αξέχαστο γάμο, δεν θα βρείτε καλύτερο προορισμό από τη Σαντορίνη με τα γραφικά της χωριά, τα ηλιοβασιλέματα, τα καταπληκτικά τοπία, τις γοητευτικές παραδόσεις και τα παραδοσιακά φαγητά και κρασιά. Ο γάμος στη Σαντορίνη είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Σαντορίνη, επίσης, σημαίνει όμορφες παραλίες σε ένα μαγευτικό ηφαιστειογενές νησί, όπου μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία ενός γάμου μπροστά σε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα πάνω από τη θάλασσα, μαγεύοντας τους επισκέπτες σας, στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας.

Ένας γάμος στη Σαντορίνη προσφέρει κάθε δυνατότητα: Καθολικοί γάμοι σε μια μικρή εκκλησία στην καρδιά του νησιού, πολιτικοί γάμοι σε γαμήλιες αίθουσες ξενοδοχείων, restaurant και ακόμη παραδοσιακών οινοποιείων ή beach bars και ανανέωση όρκων με εκπληκτική θέα που βυθίζεται στο ηφαιστειογενές τοπίο.

Γάμος στη Σαντορίνη

Πολιτικοί γάμοι στη Σαντορίνη

Χωρίς θρησκευτικούς περιορισμούς, οι πολιτικοί γάμοι παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία, επιτρέποντάς σας να διοργανώσετε κάθε είδους γιορτή που επιθυμείτε. Εξαρτάται από σας πόσο λαμπερός, ακραίος, παραδοσιακός, κομψός ή απλός θα είναι ο αξέχαστος γάμος σας στη Σαντορίνη.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε όλες τις απαιτήσεις του γάμου, διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο αν δεν είστε κάτοικος Ελλάδος, μαζί με αντίγραφα πιστοποιητικού γεννήσεως και αιτήσεις άδειας γάμου. Η ανακοίνωση του ελληνικού γάμου σας πρέπει επίσης να δημοσιευθεί σε μία τοπική εφημερίδα οκτώ ημέρες πριν από την τελετή. Γενικώς, φροντίστε να ενημερωθείτε σωστά για την διαδικασία και τα έγγραφα που απαιτούνται από το ελληνικό κράτος, τόσο πριν όσο και μετά την πράξη, για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα.

Γάμος σε παραδοσιακό οινοποιείο της Σαντορίνης

Τα παραδοσιακά οινοποιεία στη Σαντορίνη είναι ένας συναρπαστικός κόσμος. Εάν επιλέξετε ένα οινοποιείο για να φιλοξενήσετε το γάμο σας, θα έχετε άψογη εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και μια ονειρική τοποθεσία με θέα στους αμπελώνες. Τα οινοποιεία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους γαμήλιας τελετής στη Σαντορίνη. Η όλη εμπειρία, για εσάς και τους καλεσμένους σας, είναι εκπληκτική ενώ η εμπειρία των τοπικών οινοποιείων σε γαμήλιες εκδηλώσεις, σας βοηθάει να την ζήσετε χωρίς άγχος, καθώς τα πάντα έχουν οργανωθεί τέλεια.

Η επιλογή ενός τοπικού παραδοσιακού οινοποιείου στη Σαντορίνη, για την γαμήλια εκδήλωση, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την καρδιά των τοπικών κρασιών της Σαντορίνης!

Γαμήλια δεξίωση σε παραλία της Σαντορίνης

Φανταστείτε την μαγεία που θα περιβάλλει την γαμήλια δεξίωσή σας, αν αυτή γίνει σε μια παραλία της Σαντορίνης κάτω από τα αστέρια. Θαυμάσια beach bars που περιβάλλονται από κρυστάλλινα νερά και ηφαιστειακά πετρώματα προσφέρουν γαμήλιες δεξιώσεις σε παραλίες της Σαντορίνης. Συνήθως τα παραλιακά μπαρ είναι οι πιο όμορφες και ιδανικές τοποθεσίες για γάμους με σχετικά μικρό αριθμό καλεσμένων, ενώ η όλη ατμόσφαιρα θα μετατρέψει την γαμήλια δεξίωση σε ένα υπέροχο πάρτι! Δίπλα στη θάλασσα και με χιλιάδες αστέρια πάνω στον νυχτερινό ουρανό, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο γάμος σας στη Σαντορίνη θα είναι αξέχαστος, γεμάτος ανεξίτηλες αναμνήσεις!

Θρησκευτικοί γάμοι στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την μαγείας μιας θρησκευτικής γαμήλιας τελετής. Ορθόδοξες ή καθολικές γαμήλιες τελετές που πραγματοποιούνται στα πιο όμορφα μέρη της Σαντορίνης. Αν σχεδιάζετε έναν θρησκευτικό γάμο στη Σαντορίνη, μπορείτε να οραματιστείτε ένα γραφικό σκηνικό σε επιβλητικές παραδοσιακές εκκλησίες που περιβάλλονται από την μοναδική φύση της Σαντορίνης.

Υπάρχουν περίπου πεντακόσιες εκκλησίες στη Σαντορίνη, αλλά μόνο μερικές είναι διαθέσιμες για θρησκευτικούς γάμους. Ο Ελληνικός Ορθόδοξος γάμος αποτελείται από δύο μέρη, τη δέσμευση και τα στέφανα και εκτελείται από ορθόδοξο ιερέα. Ο γαμπρός, η νύφη και ο κουμπάρος είναι οι τρεις εμπλεκόμενοι. Ο κουμπαρός ανταλλάσσει τα δαχτυλίδια στην αρχή του μυστηρίου και στη συνέχεια στέκει πίσω από το ζευγάρι και εναλλάσει τα στέφανα στα κεφάλια του γαμπρού και της νύφης, ολοκληρώνοντας την γαμήλια τελετή με τον ορθόδοξο χριστιανικό τρόπο.

Η Σαντορίνη έχει μεγάλη παράδοση στους γάμους και προσφέρει ευελιξία όσον αφορά τον τύπο της τελετής. Γάμοι και τελετές όλων των τύπων (ορθοδόξων, καθολικών, ίδιου φύλου, ανανέωσης όρκων) μπορούν να πραγματοποιηθούν στη Σαντορίνη.

Γάμος στη Σαντορίνη

Χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τον γάμο σας στη Σαντορίνη

  • Αν ζείτε στο εξωτερικό και σχεδιάζετε έναν γάμο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής σας, είναι καλό να λάβετε όλα τα μέτρα που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε την εκπληκτική αυτή εμπειρία, χωρίς άγχος. Με την ελπίδα κανείς ποτέ να μην χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει, η Wedding Abroad Insurance είναι μια ασφάλιση που σας δίνει αυτή την πρόσθετη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι είστε πλήρως καλυμμένοι αν προκύψουν απρόβλεπτες ατυχίες.
  • Ανεξάρτητα από την χώρα από την οποία προέρχεστε, θα πρέπει να προετοιμαστείτε και να συγκεντρώσετε διάφορα έγγραφα, τόσο για πριν όσο και για μετά το γάμο, τα οποία θα χρειαστούν. Τα έγγραφα αυτά, θα πρέπει να μεταφραστούν στην ελληνική γλώσσα από την Ελληνική Πρεσβεία της περιοχής σας. Την διαδικασία μπορεί να αναλάβει και κάποιος wedding planner στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με τις σχετικές κρατικές αρχές που εδρεύουν στο νησί.
  • Aπό την στιγμή που θα το αποφασίσετε, πρέπει να ορίσετε την ημερομηνία και της ώρα του γάμου σας στη Σαντορίνη, το συντομότερο δυνατό. Μην το αφήσετε για αργότερα, καθώς οι περισσότεροι γάμοι στη Σαντορίνη λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που είναι η περίοδος που το νησί έχει τους περισσότερους επισκέπτες του και ο καιρός είναι ο καλύτερος δυνατός. Αν δεν ρυθμίσετε την ημερομηνία νωρίς, μην εκπλαγείτε αν δεν μπορείτε να βρείτε μια ανοιχτή ημερομηνία ακόμη και για μετά από 1 χρόνο! Επίσης, μάθετε όλες τις πληροφορίες για τις πτήσεις προς στη Σαντορίνη που είναι διαθέσιμες, από την περιοχή σας.
  • Εάν αισθάνεστε ότι απλά δεν έχετε το χρόνο ή τις δεξιότητες που απαιτούνται για να οργανώσετε όλες τις λεπτομέρειες, βρείτε έναν wedding planner ή βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Σαντορίνη ή κάποιον χώρο που φιλοξενεί γαμήλιες εκδηλώσεις και παρέχει την υπηρεσία οργάνωσης γάμων. Ο wedding planner είναι μια πρόσθετη υπηρεσία που μπορεί να σας βοηθήσει με την όλη γραφειοκρατία των εγγράφων που απαιτεί το ελληνικό κράτος (τόσο πριν, όσο και μετά τον γάμο), ειδικά για τις μεταφράσεις στην ελληνική γλώσσα. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και δεν θα έχετε ακόμη μια εκκρεμότητα για την οποία θα πρέπει να ανησυχείτε. Εκτός των εγγράφων όμως, ο wedding planner θα αναλάβει να διεκπεραιώσει μια σειρά θεμάτων οπότε πριν ξεκινήσετε την συνεργασίας σας μαζί του, θέστε τους ερωτήσεις! Μην ξεχνάτε ότι τον εμπιστεύεστε για να οργανώσει μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής σας. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία της Σαντορίνης που προσφέρουν γαμήλια πακέτα, ίσως να μην χρειάζεστε ξεχωριστό wedding planner. Οι νύφες, ζητήστε πληροφορίες επιλογής κομμωτηρίων και μακιγιάζ ειδικά για γάμους. Υπάρχουν πολλοί και άριστοι επαγγελματίες στη Σαντορίνη που μπορούν να αναλάβουν την εμφάνισή σας για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας. Και είναι κάτι που δεν θέλετε να αφήσετε για την τελευταία στιγμή!
  • Η φωτογράφηση και το video του γάμου σας είναι οι μόνοι τομείς που ίσως πρέπει να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για να πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ερευνήστε εκτενώς για την εύρεση ενός φωτογράφου με εμπειρία στους γάμους και ο οποίος ταιριάζει στις ατομικές σας ανάγκες και θέστε όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις: πόσο χρόνο θα είναι μαζί σας κατά την τελετή και την δεξίωση, πόσες φωτογραφίες θα βγάλει, την διάρκεια του video, το μοντάζ, αν θα λάβετε τις φωτογραφίες και το video σε cd/dvd κ.λπ.

 

Share
back to top