ΚΑΝΤΕ ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 22860-30181
ΑΦΙΞΗ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
ΔΩΜΑΤΙΑ
ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΑΙΔΙΑ

Οι παραλίες στη Σαντορίνη, διαφέρουν κατά πολύ από τις υπόλοιπες παραλίες της ελληνικής επικράτειας, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους που έχει το νησί.

Καμάρι

Η παραλία Καμάρι βρίσκεται 10χλμ νότια των Φηρών, και είναι μια από τις δημοφιλείς παραλίες στη Σαντορίνη. Αποτελείτε από μαύρη άμμο και έναν τεράστιο βράχο που ορθώνεται πίσω από την παραλία. Αν επισκεφτείτε την παραλία το βράδυ, θα εντυπωσιαστείτε από τον όμορφα φωτισμένο βράχο και τα παιχνίδια του φωτός στα πετρώματα. Η παραλία του Καμαρίου θεωρείται οικογενειακή παραλία. Το Καμάρι μαζί με την παραλία της Περίσσας είναι οι δημοφιλέστερες παραλίες της Σαντορίνης.

Περίσσα

Η παραλία της Περίσσας βρίσκεται περίπου 15χλμ από τα Φηρά και 10χλμ από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Το ομώνυμο χωριό είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή θέρετρα της Σαντορίνης και η παραλία της με τη μαύρη άμμο είναι από τις πιο φωτογραφημένες και διάσημες στο νησί. Αν δε μένετε στην Περίσσα και επισκέπτεστε την παραλία από αλλού καλό θα είναι να προσπαθήσετε να πάτε πριν το μεσημέρι, γιατί δεν θα βρείτε ούτε κόκκο άμμου για να καθίσετε. Μαζί με την παραλία στο Καμάρι, η παραλία της Περίσσας έχει γαλάζια σημαία.

Κόκκινη Παραλία

Η Κόκκινη Παραλία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού. Βρίσκεται περίπου 8χλμ μακριά από τα Φηρά, απέναντι από το Ακρωτήρι. Αποτελείται από κόκκινους και μαύρους ηφαιστειακούς βράχους και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους. Είναι μια από τις πιο σαγηνευτικές και συναρπαστικές παραλίες στον κόσμο. Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην Κόκκινη παραλία με φαγητό στο λιμανάκι του Ακρωτηρίου και τη Σπηλιά του Νικόλα.

Μονόλιθος

Η παραλία Μονόλιθος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Καμάρι και θεωρείται οικογενειακή παραλία λόγου της ψιλής άμμου και των ρηχών νερών. Η παραλία στο Μονόλιθο είναι ιδανική για δραστηριότητες και σπορ αλλά θα βρείτε και πολύ ήσυχα σημεία που προσφέρουν απομόνωση. Σε αρκετά σημεία η περιοχή θυμίζει το τοπίο της Βλυχάδας, αν και λιγότερο εντυπωσιακό, ενώ υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Υπάρχουν κι άλλες πολλές παραλίες στη Σαντορίνη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς όπως:

  • Η παραλία Περίβολος κοντά στην Περίσσα
  • Η πιο απομονωμένη και ήσυχη παραλία του Ακρωτηρίου Κολούμπος
  • Οι παραλίες Βλυχάδα και Βούρβουλος
back to top