κρασιά της ΣαντορίνηςΚρασί από τη Σαντορίνη, μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση

Το έδαφος της Σαντορίνης είναι πραγματικά ιδιαίτερο, λόγω της πλούσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας, της περιορισμένης βροχόπτωσης και της υγρασίας όλη την διάρκεια του χρόνου. Ακόμα κι αν σε πρώτη φάση αυτές οι συνθήκες θεωρήθηκαν ως εμπόδια, στην πραγματικότητα ήταν υπεύθυνες για κάποια πραγματικά υπέροχα συστατικά που παράγονται μόνο στο νησί της Σαντορίνης και προσδίδουν στα κρασιά της Σαντορίνης μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση.

Πολλά παραδοσιακά οινοποιεία έχουν εξελίξει την οινοποίηση, συμμορφώνονται πλήρως με τις κλιματικές μεταβλητές καθώς και με τις οικολογικές απαιτήσεις της περιοχής.

Εξερευνήστε τοn συναρπαστικό κόσμο των παραδοσιακών οινοποιείων της Σαντορίνης

Υπάρχουν συχνές ξεναγήσεις γευσιγνωσίας οίνου για να γνωρίσετε τα κρασιά της Σαντορίνης που πραγματοποιούνται για τους επισκέπτες, στο νησί. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το συναρπαστικό κόσμο των παραδοσιακών οινοποιείων της.

Ο οινοτουρισμός ανθεί και προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες σε όλους τους λάτρεις του κρασιού, αφού υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με το πώς τα τοπικά κρασιά που παράγονται υπόγεια σε φυσικά σπήλαια, με την κατάλληλη υγρασία και θερμοκρασία, φθάνουν στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Αν συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση οινικής γευσιγνωσίας θα επισκεφθείτε τα παραδοσιακά οινοποιεία, και με οδηγό τον εκάστοτε παραγωγό θα κάνετε ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, πίσω στο χρόνο.

Θα μάθετε περισσότερα για τον τρόπο παραγωγής και την εμφιάλωση. Το Ασύρτικο και το Vinsanto είναι μόνο κάποιες από τις πολλές και διάφορες ποικιλίες που μπορείτε να δοκιμάσετε σε αυτά τα οινοποιεία. Το Ασύρτικο είναι ένα λευκό κρασί που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα γεύματα υπέροχα, ενώ το Vinsanto είναι ένα γλυκό φρουτώδους γεύσης κρασί που είναι μοναδικό για επιδόρπιο και συνοδεία τυριών.

κρασιά της Σαντορίνης

Μουσείο Οίνου

Υπάρχει επίσης το Μουσείο Οίνου με την ονομασία “Κουτσογιαννόπουλος” που μπορείτε να επισκεφθείτε, ώστε να δείτε με τα μάτια σας τα σπήλαια στα οποία παράγεται το θαυμάσιο ντόπιο κρασί, να δοκιμάσετε τις ποικιλίες και ενδεχομένως να αγοράσετε τοπικά κρασιά.

Η Santo Wines, είναι η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων σχετικά με το κρασί, και είναι ένα άλλο μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε το νέκταρ των Θεών!

Έτσι, προγραμματίστε την επίσκεψή σας και κάντε ένα νοερό ταξίδι κατά τη διάρκεια των αιώνων της οινοποίησης και τις λεπτομέρειες που έχουν κάνει αυτές τις ποικιλίες τόσο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο!

Share
back to top