Ανήκοντας στις μεγαλύτερες γιορτής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μαζί με το Πάσχα, τα Χριστούγεννα αναφέρονται στη γέννηση του Χριστού. Την ημέρα αυτή, οι Ορθόδοξοι γιορτάζουν την ενσάρκωση του Θείου Λόγου, την κάθοδο του υιού του Θεού στον κόσμο, ως δεύτερο συστατικό της Αγίας Τριάδος. Ο Θεός έρχεται από τον ουρανό στη γη, για να ανυψώσει τον άνθρωπο από τη γη στον ουρανό. Τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη είναι ξεχωριστά, γνωρίστε τα στο κείμενο που ακολουθεί.

Βιώνοντας τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη

Ας δούμε διάφορα πράγματα για τον τρόπο που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη.

Οι κάτοικοι των Κυκλάδων εορτάζουν το δωδεκαήμερο, ξεκινώντας από την ημέρα των Χριστουγέννων και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, που εορτάζεται η ορθόδοξη εορτή των Θεοφανείων. Διάφορες προκαταλήψεις θεωρούν ως καλό σημάδι, αν ένα περιστέρι εμφανιστεί στην αυλή τους και / ή ο άνεμος φυσά από τα βόρεια κατά την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Αντιθέτως, κακό σημάδι θεωρείται αν ένα κοράκι εμφανιστεί στην αυλή τους.
Στη Σαντορίνη υπάρχει ένα παλιό έθιμο, από τη βυζαντινή εποχή, όπου όλοι οι μαθητές δημοτικού σχολείου δίνουν την “Καληχέρα” στο δάσκαλό τους.

Η Σαντορίνη είναι διαφορετική την περίοδο των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι συνήθως μια περίοδος για βόλτες στα μαγαζιά και ψώνια, έξοδοι για δείπνο και ποτά με τους φίλους, στις πόλεις επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και πολύς θόρυβος. Στη Σαντορίνη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Εορτάζονται πολύ πιο ήσυχα, με έμφαση στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα. Η παραδοσιακή φάβα της Σαντορίνης θα αναλάβει ηγετικό ρόλο. Τα κουκιά καθώς και οι ντοματοκεφτέδες από τα παραδοσιακά ντοματάκια Σαντορίνης σερβίρονται με το περίφημο, γευστικό κρασί Vinsanto του νησιού.

Σχεδιάζεται να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη για τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ακολουθούν μερικές συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες ώστε να τις έχετε υπόψη σας κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού σας:

  • Η μέση θερμοκρασία στη Σαντορίνη τον Δεκέμβριο είναι 13C.
  • Τα δρομολόγια των πλοίων συχνά εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.
  • Είναι low-season για τις τουριστικές υποδομές του νησιού με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία να είναι κλειστά.
  • Την ημέρα των Χριστουγέννων σε πολλά μπαρ και εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά οργανώνεται κάποια γιορτή με φαγητό και ποτά.

Παραδοσιακά Κάλαντα της Σαντορίνης

Share
back to top