Η Σαντορίνη είναι ένα υπέροχο νησί, που προσφέρει πλήθος από αξιοθέατα και μέρη για επίσκεψη. Υπολογίσαμε για εσάς τις αποστάσεις από το Ξενοδοχείο Μακρής προς τα κυριότερα αξιοθέατα του νησιού, για να κάνουμε ευκολότερη την διαμονή σας και να σας δώσουμε προτάσεις ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας στη Σαντορίνη!

Αποστάσεις από το Ξενοδοχείο: Χωριά της Σαντορίνης


Φηρά (8 χλμ, 16 λεπτά)

Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, τα Φηρά, αποτελείται από κλασσικά κυκλαδίτικα άσπρα σπίτια με βεράντες, κήπους με λουλούδια και εκκλησίες με γαλάζιους θόλους. Τα Φηρά είναι χτισμένα στα βράχια, 300 μέτρα πάνω από την καλντέρα.

Οία (20.8 χλμ, 29 λεπτά)

Η Οία είναι γνωστή για τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα της, τα οποία προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ειδικά την τουριστική περίοδο του το καλοκαιριού.

Πύργος (5.2 χλμ, 10 λεπτά)

O Πύργος ήταν η πρωτεύουσα της Σαντορίνης ως το 1800, πριν τα Φηρά. Αποτελείται από άσπρα ασβεστωμένα κυκλαδίτικα σπίτια χτισμένα γύρω από τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου.

Αξιοθέατα


Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου (13.7 χλμ, 25 λεπτά)

Κοντά στο χωριό του σύγχρονου Ακρωτηρίου, ο αρχαίος οικισμός του Ακρωτηρίου ήταν θαμμένος κάτω από τη λάβα μετά από την ηφαιστειακή έκρηξη του 16ου αιώνα π.Χ. που δημιούργησε την καλντέρα. Οι ανασκαφές έδειξαν ότι η Σαντορίνη ήταν ένα ακμάζον νησί πριν από την έκρηξη και πιθανότατα διέπρεψε από τη ναυτιλία και το εμπόριο.

Αρχαία Θήρα (2.8 χλμ, 11 λεπτά)

Στη νοτιοανατολική ακτή, η Αρχαία Θήρα χρονολογείται από τον 9ο αιώνα π.Χ. Μπορείτε να δείτε τα ερείπια ελληνιστικών ναών και άλλων δομών, καθώς και τα θεμέλια ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών κτιρίων. Τα ευρήματα από την περιοχή παρουσιάζονται στο αρχαιολογικό μουσείο, στα Φηρά.

Μουσείο Προϊστορικής Θήρας (8 χλμ, 16 λεπτά)

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας παρουσιάζει ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Η συλλογή του περιλαμβάνει μαρμάρινα ειδώλια, κεραμικά, εργαλεία και όπλα. Θα το βρείτε σε ένα σύγχρονο λευκό κτίριο, στα Φηρά.

Αποστάσεις από το Ξενοδοχείο: Παραλίες


Red Beach “Κόκκινη Παραλία” (13.5 χλμ, 25 λεπτά)

Η διάσημη Κόκκινη παραλία βρίσκεται κάτω από εντυπωσιακούς απότομους κόκκινους βράχους και σε αυτό οφείλει το όνομά της. Η παραλία είναι προσβάσιμη μέσω ενός μονοπατιού από το χωριό του Ακρωτηρίου.

Βλυχάδα (12.2 χλμ, 24 λεπτά)

Εξερευνήστε τα μαγευτικά φαράγγια της Βλυχάδας και κάντε μια στάση στην παραλία για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα και να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες.

Περίσσα (12.4 χλμ, 24 λεπτά)

Η παραλία της Περίσσας είναι από τις πιο όμορφες της Σαντορίνη, με άμμο και πλήρως οργανωμένη, με πολλές επιλογές για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Αμμούδι (21.9 χλμ, 32 λεπτά)

Ένα από τα καλύτερα σημεία για κολύμπι στη Σαντορίνη είναι ο βράχος που κατεβαίνει από την Οία και καταλήγει στον κόλπο στο Αμμούδι.

Share
back to top