ΚΑΝΤΕ ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 22860-30181
ΑΦΙΞΗ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
ΔΩΜΑΤΙΑ
ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΑΙΔΙΑ

Η Σαντορίνη συνδέεται τακτικά με το διεθνές αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος της Αθήνας και με το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις με την Ολυμπιακή Αεροπορία και την Aegean Airlines. Επίσης υπαρχή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

H μετάβαση στην Σαντορίνη από την Αθήνα, αεροπορικώς είναι κατά πολύ ταχύτερη σε σχέση με την ακτοπλοϊκή μεταφορά μέσω ferry boats. Tις περιόδους υψηλής επισκεψιμότητα τα αεροπορικά εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα σε σχέση με αυτά των περισσότερων ferries.

Αεροπορικώς

Ο καλύτερος τρόπος να μεταβείτε από την Αθήνα στη Σαντορίνη για τους περισσότερους επισκέπτες είναι αεροπορικώς. Η πτήση διαρκεί περίπου 45 λεπτά, ενώ αντίθετα η μετάβαση με ferry boat διαρκεί από 5 ως 7,5 ώρες.
Ο κωδικός του αεροδρομίου της Σαντορίνης είναι JTR και απευθείας πτήσεις στην Σαντορίνη, από εκτός Ελλάδος προορισμούς είναι διαθέσιμες μόνο από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις (συχνές την high-season περίοδο, από Απρίλιο ως Οκτώβριο).
Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης έχει πτήσεις όλο τον χρόνο από/προς την Αθήνα με την Olympic Air και την Aegean Airlines.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σαντορίνης, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στο Καμάρι και είναι κοντά στο Ξενοδοχείο Makris. Eίναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Νότιο Αιγαίο, παρά ταυτά οι υποδομές του επιτρέπουν την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση έως και 6 πτήσεων.

Μέσω θαλάσσης

Μπορείτε εύκολα και άνετα να μετακινηθείτε ακτοπλοϊκώς στη Σαντορίνη μέσω Πειραιά, Ραφήνας και τον κοντινών νησιών. Υπάρχουν 4 δρομολόγια ferry boat ανά ημέρα από τον Πειραιά προς τη Σαντορίνη τους θερινούς μήνες.
Στη Σαντορίνη υπάρχουν 2 λιμάνια. Το πρώτο λιμάνι είναι στα Φηρά (την χώρα του νησιού) και τον άλλο λιμάνι ονομάζεται Αθηνιός και είναι το κύριο λιμάνι της Σαντορίνης.
Ελληνικές εταιρείες με ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τη Σαντορίνη: Blue Star, Hellenic Seaways, SeaJets
Tο highspeed ferry της Hellenic Seaways καλύπτει την ακτοπλοϊκή διαδρομή σε 5 ώρες και είναι το πιο γρήγορο αλλά και πιο ακριβό, ενώ το πιο αργό και παράλληλα φθηνότερο είναι το ferry της Blue Star που καλύπτει την διαδρομή σε 7,5 με 8 ώρες.

Στο νησί μπορείτε να μετακινηθείτε είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, σκούτερ ή με ταξί και λεωφορείο.

 

santoriniholidaycars

back to top