Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο νησί στην Ελλάδα, γνωστό μεταξύ άλλων για το εκπληκτικό της ηλιοβασίλεμα. Το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που συναντά ποτέ ένας ταξιδιώτης, πραγματικά κόβει την ανάσα.

Αν είστε κάποιος που δεν έχει δει αρκετά ηλιοβασιλέματα, τότε πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη Σαντορίνη για το λόγο αυτό και μόνο: για να δείτε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου.

Η Σαντορίνη θα σας δείξει το μυστικό όπλο της! Θα σας πάρει από το χέρι και θα οδηγήσει στην Οία, λίγες στιγμές πριν από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, και εκεί θα σας αφήσει ώστε να θαυμάσετε τον απέραντο ορίζοντα που απλώνεται μπροστά σας με ένα φλογερό κόκκινο ήλιο κάπου στο βάθος του Αιγαίου! Η θάλασσα χάνει το μπλε χρώμα της και γίνεται κοκκινωπή, όπως η ηφαιστειακή λάβα που δημιούργησε τη Σαντορίνη!

Είναι μέρες που οι δρόμοι της Οίας είναι γεμάτοι με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που συρρέουν για να δουν αυτό το μοναδικό θέαμα του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης. Τα ερείπια του κάστρου του Αγίου Νικολάου, οι εκκλησίες και οι στέγες είναι ο συνηθισμένος προορισμός τους, καθώς όλοι ψάχνουν την θέση που θα τους βοηθήσει να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα και την ατμόσφαιρα που μοιάζει ονειρική.

Οι μοναδικοί συνδυασμοί χρωμάτων καθώς ο ήλιος βυθίζεται στο γαλάζιο του Αιγαίου συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό που αγγίζει κάθε επισκέπτη.

ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Οία

Η Οία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Είναι διάσημη για το ηλιοβασίλεμά της. Η Οία ήταν ένα από τα πέντε κάστρα της Σαντορίνης (το κάστρο του Αγίου Νικολάου). Ο οικισμός γνώρισε το αποκορύφωμά του στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα χάρη στη ναυτιλία, το διαμετακομιστικό εμπόριο και τη γεωργία.

Η Οία προσφέρει αμέτρητα σημεία για να απολαύσετε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, γωνίες με πολύ λιγότερο κόσμο και 100% μαγευτική θέα! Ζητήστε τη δική σας θέση!

Φάρος στο Ακρωτήρι

Απολαύστε το διάσημο ηλιοβασίλεμα από τον φάρο στο Ακρωτήρι! Η θέα είναι μοναδική και μπορείτε να δείτε ολόκληρο το νησί και την Οία στο βάθος, καθώς ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα! Ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος από ό, τι στην Οία .

Ο φάρος στο Ακρωτήρι είναι ένα από τους πιο όμορφους στις Κυκλάδες. Κατασκευάστηκε το 1892 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Το ύψος του πύργου είναι 10 μέτρα. Ανακαινισμένο το 1925, σταμάτησε να λειτουργεί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και άρχισε να λειτουργεί και πάλι το 1945. Ηλεκτροδοτήθηκε το 1983 και η λειτουργία του αυτοματοποιήθηκε το 1988.

Share
back to top